13 aprilie 2024

Politik

Politica la absolut!

Ştirbu (PNL): Şeful ANRE este unul dintre responsabilii „crizei facturilor umflate”

Gigel Ştirbu

Vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu, deputat de Olt, consideră că unul din responsabilii ‘crizei facturilor umflate’ la energie electrică şi gaze este şeful ANRE, Dumitru Chiriţă, potrivit unui mesaj postat pe Facebook.

‘Dumitru Chiriţă, şeful A.N.R.E. , instituţia care protejează consumatorii casnici şi industriali de lăcomia distribuitorilor de energie şi gaze, este unul dintre responsabilii crizei facturilor umflate din ţara noastră. Cum este posibil domnule Chiriţă să nu mişcaţi un deget? În plus aţi mai fost şi deputat PSD în 4 mandate şi ştiaţi încă din primăvară ce va urma şi nu aţi protejat consumatorii de abuzurile pe care le avem astăzi’, a afirmat deputatul Gigel Ştirbu.

Parlamentarul PNL susţine că ANRE nu a reuşit să informeze consumatorii despre liberalizarea pieţei de energie şi a nu a sancţionat ‘exemplar’ niciun furnizor.

‘La salariul modic de 11.500 € pe lună pe care îl primiţi ca să păziţi piaţa energiei, nu aţi reuşit nici măcar o informare a consumatorilor asupra liberalizării pieţei de energie electrică, nu aţi sancţionat exemplar niciun furnizor, nicio companie, decât cu sume mult prea mici raportat la profiturile uriaşe ale companiilor! De ce nu vă faceţi treaba? De ce nu acţionaţi în interesul consumatorilor? Unde este responsabilitatea Preşedintelui A.N.R.E., unde este monitorizarea şi punerea în aplicare a normelor referitoare la responsabilităţile furnizorilor de pe piaţa?’, se menţionează în mesajul deputatului liberal.

Parlamentarul i-a solicitat preşedintelui ANRE să-şi ‘facă treaba cum trebuie’ sau să renunţe la această funcţie.

‘Ne avertizaţi că ‘Nu o să mai putem asigura energia electrica la nevoile de consum!’ Jenant, ruşinos! Dacă vă e aşa largă basca ce mai staţi pe scaunul acela? Plecaţi acasă sau făceţi-vă treaba aşa cum trebuie!’, a conchis Ştirbu. (Sursă foto: facebook)