23 iulie 2024

Politik

Politica la absolut!

Comunicat de presă – Uniunea Salvaţi România

sigla USR

Informare de presă

Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, deputatul USR Iulian Bulai, i-a invitat pe managerul interimar Adrian Cioroianu şi pe ministrul Culturii, Raluca Turcan, la o discuţie în urma scandalului generat de domnul Cioroianu şi divulgarea, de către el, a unor informaţii private.

Întâlnirea e programată marţi, pe 12 martie 2024, de la ora 12.15.

Devoalarea de către managerul interimar al Bibliotecii Naţioanle a României, Adrian Cioroianu, a faptului că Emilia Şercan studiază teza de doctorat a secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, nu e doar o răzbunare, incompatibilă cu o instituţie publică, împotriva criticilor motivate ale unui utilizator al bibliotecii. Nu este nici exclusiv o faptă suspectă penal şi care încalcă regulamentele interne ale Bibliotecii Naţionale. Este şi un gest politic, îndreptat planificat împotriva unui potenţial candidat în alegerile din România, în care un manager numit şi susţinut de PNL aruncă în mod conştient o suspiciune de plagiat asupra posibilului competitor pentru funcţia supremă în stat.

‘Biblioteca Naţională, informaţiile despre cine ce citeşte nu sunt moşia cuiva, nici măcar a domnului Cioroianu. Iar spaţiul public nu e o mahala în care directorii de instituţii se răfuiesc suburban cu cetăţenii, fie ei şi ziarişti.

De fiecare dată când ministrul Culturii îi semnează domnului Cioroianu prelungirea în funcţie, acelaşi ministru al Culturii legitimează condiţiile inumane din Bibliotecă, un comportament de vechil pe plantaţie, un limbaj de interlop şi, acum, folosirea datelor personale ale cititorilor ca bâtă şi instrument politic. Şi ar trebui să aflăm chiar de la doamna Turcan cât de tolerabil i se pare aşa ceva’, afirmă deputatul USR Iulian Bulai.