23 iulie 2024

Politik

Politica la absolut!

Sistemul din România a eşuat; nu a reuşit să facă dreptate pentru victimele din Decembrie 1989

revolutie 1989 timisoara

Copreşedintele AUR George Simion a susţinut, joi, în plenul Parlamentului, la şedinţa şedinţa solemnă dedicată împlinirii a 32 de ani de la Revoluţia Română, că sistemul din ţara noastră a eşuat, pentru că nu a reuşit să facă dreptate pentru victimele din Decembrie 1989.

‘Din păcate, sistemul din România cu aşa-zisa noastră democraţie a eşuat, pentru că nu a reuşit să facă dreptate pentru victime. Ion Iliescu şi clica lui care a pus mâna pe putere nici acum nu au ajuns în închisori unde le e locul şi la lada de gunoi a istoriei. Eroina Justiţiei din România, doamna Laura Codruţa Kovesi, a fost complice într-un mod jenant şi a îngăduit ca aceşti criminali să nu înfunde puşcăriile. Şi noi, astăzi, am uitat de Mihai Gâtlan, de primul mort de la Sala Dalles din Bucureşti. Ne ducem să-i comemorăm pe ascuns, la orele dimineţii, ca să nu ne vadă poporul român de care ne este frică. L-aţi omorât pe Ceauşescu şi au ajuns la putere câinii sălbatici din jurul lui, care astăzi încearcă fel şi fel de tertipuri pentru a-şi bate joc de Constituţia ţării, pentru a-şi bate joc de independenţă, de suveranitate’, a afirmat Simion.

El a adăugat că, astăzi, în România ‘se primesc ordine de la ambasade’, precum se primeau odinioară de la Moscova.

‘Din păcate, în România, astăzi, nu suntem independenţi şi se primesc ordine de la ambasade, precum odinioară se primeau ordine de la Moscova. Nu pentru asta au murit românii, nu pentru asta – ca să fie arestaţi la domiciliu 115.000 de fraţi de-ai noştri care sunt perfect sănătoşi şi care au teste că sunt sănătoşi. Sunt închişi şi arestaţi. Staţi liniştiţi, dragi români, puteţi să ieşiţi liber să vă luaţi în braţe rudele, prietenii, pentru că niciun sistem represiv din lumea asta nu vă poate închide la domiciliu, mai ales 115.000 de oameni. Ieşiţi, colindaţi, bucuraţi-vă unii de anii şi luptaţi pentru libertate. Vom muri şi vom fi liberi, ducem lupta generaţiei din 1989 până la capăt, eroii noştri nu mor niciodată şi libertatea este sfântă’, a transmis deputatul AUR.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a replicat că ar vrea ca în Parlament să li se spună românilor că trebuie respectate legile în vigoare.

‘Aş vrea ca în Parlamentul României, totuşi, să le spunem românilor că trebuie să respecte legile în vigoare, nu să le încalce, pentru că suntem în Parlamentul României, nu să instigăm să încalce legile României’, a subliniat Cîţu, preşedinte de şedinţă. (Foto: opiniatimisoarei.ro)