13 aprilie 2024

Politik

Politica la absolut!

Sebastian Suciu (AUR): „Sistemul medical românesc este în moarte clinică sub supravegherea lui Marcel Ciolacu și a PSD-ului”

Sebastian Suciu

COMUNICAT DE PRESĂ

Avem, dacă era nevoie, imaginea oficială a dezastrului din sănătate după 34 de ani de guvernare PSD și PNL, după zeci de reforme eșuate ale unor miniștri care și-au dovedit incompetența și nepăsarea față de pacientul român.

Sistemul de sănătate este la pământ. Acest lucru îl arată un raport al Curții de Conturi care ne înfățișează un sistem medical adus în moarte clinică de cei care l-au condus: 46% din spitalele din rețeaua Ministerului Sănătății nu sunt autorizate ISU, iar 239 de clădiri din rețeaua publică de sănătate se află în risc de prăbușire, în vreme ce 68 din 368 de spitale își desfășoară diversele activități în imobile construite înainte de anul 1900.

Nu doar școlile stau să cadă pe copiii noștri, ci și spitalele sunt la un pas să se prăbușească pe pacienți! Suntem aici pentru că sănătatea nu a fost o prioritate pentru cei care au guvernat România. Mereu a fost o Cenușăreasă! Nu s-au construit spitale, nu s-au achiziționat echipamente, nu s-a făcut nimic pe scurt.

Dar nu doar la capitolul infrastructură stăm catastrofal. Avem un deficit anual de medici de 1.231. Suntem pe penultimul loc la nivelul Uniunii Europene cu un număr de 304,7 medici la 100.000 de locuitori.

În tot acest cadru apocaliptic, în an electoral, ministrul PSD al sănătății ne anunță investiții fără precedent! Alexandru Rafila promite 11 miliarde de lei investiții în desfășurare. Doar că aceste promisiuni electorale le-am mai auzit de la același partid – PSD – de-a lungul timpului. În 2016 ne promiteau 8 spitale regionale. Nici măcar un singur spital nu au fost capabili să îl termine.

Acum, Marcel Ciolacu vine și plusează și anunță investiții record. Totul va fi, așa cum se întâmplă de 34 de ani încoace, doar de ochii lumii, doar cu iz electoral și atât! În rest, sistemul de sănătate este la un pas de colaps.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor