23 iulie 2024

Politik

Politica la absolut!

Marius Bodea, senator USR PLUS: Un nou dosar penal pentru Primăria condusă de Chirica! Cazul abuzului imobiliar din Nicolina 76

Marius Bodea

Declaraţie de presă

Lupta pentru ieşenii umiliţi de o administraţie mafiotă are din nou rezultat. Abuzurile administraţiei Chirica pot fi oprite. Primăria Iaşi este anchetată într-un nou dosar, deschis la sesizarea mea şi a locuitorilor din strada Nicolina 76, care au aflat cu revoltă, în 2019, că un bloc urma să fie ridicat ilegal lângă locuinţele lor.

Autorizaţia de construcţie pentru imobilul cu 6 etaje, situat foarte aproape de alte 5 blocuri, a fost emisă abuziv de Primăria Iaşi pe un teren de 400 de metri pătraţi, în fapt o curte interioară care servea înainte ca loc de parcare.

Construcţia ilegală a distrus efectiv viaţa a sute de ieşeni din zonă. Unii au rămas fără cale de acces pentru intervenţii de urgenţă. Dacă un apartament ia foc acolo, nimeni nu mai poate fi salvat, pentru că maşinile de pompieri nu au loc să intre.

Cum a fost posibil un asemenea abuz? Prin falsuri grosolane, prin adresa schimbată în anunţurile impuse de lege pentru a informa cetăţenii despre proiect. Oamenii nu au avut ocazia să se opună în faza de dezbatere.

Ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns, blocul a fost construit peste reţeaua publică de termoficare, cu complicitatea tuturor instituţiilor care sunt plătite să îi apere pe oameni: Inspectoratul de Stat în Construcţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Locală şi Primăria Iaşi. Un caz de manual despre cum să transformi negrul în alb.

Un caz de manual despre dimensiunile şi metodele de lucru ale mafiei imobiliare din Iaşi.

Sute de semnături olografe, verificate, ale ieşenilor nenorociţi de decizia absurdă de a permite o asemenea construcţie nu au contat în faţa şpăgilor.

Împreună cu cetăţenii din zona Nicolina – CUG, am luptat să opresc acest nou abuz al administraţiei Chirica.

Corpul de Control al Ministerului de Interne a verificat situaţia şi a decis să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Situaţia penală va fi astfel lămurită de procurori. Pentru că doar aşa putem face curăţenie în Iaşi.

Marius BODEA
Senator USR PLUS de Iaşi