13 aprilie 2024

Politik

Politica la absolut!

Liberalul Cătălin Dumitru Toma s-a închis astăzi în birou şi a ucis democraţia în Consiliul Judeţean Vrancea!

Cătălin Dumitru Toma

Declarație de presă

Ştim că, din păcate, trăim vremuri în care normalitatea cunoaşte noi încadrări, vedem că pandemia a schimbat oamenii şi atitudinile, dar ceea ce s- a întâmplat astăzi, la Consiliul Judeţean Vrancea, depăşeşte orice limite, oricât de întinse, ale ceea ce putem considera firesc politic şi administrativ.

Fără teama de a exagera, pot spune că astăzi democraţia în Vrancea a murit!

A fost ucisă chiar de preşedintele Consiliului Judeţean şi al PNL Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, ale cărui derapaje, sancţionate de altfel de noi, au prefaţat acest trist apogeu al atitudinii sale dictatoriale.

Atitudinea arogantă şi lipsită de respect nu este, domnule Dumitru Toma, aşa cum credeţi, faţă de consilierii PSD, ci faţă de vrâncenii care i-au votat.

Gândiţi-vă la asta de fiecare dată când refuzaţi dialogul şi sugrumaţi democraţia!

Astăzi consilierii PSD au fost prezenţi ‘în fizic’ la şedinţa Consiliului Judeţean şi nu mare le-a fost uimirea să constate că Toma fuge de ei. Este prima şedinţă din ultimii 30 de ani a forului judeţean care se desfăşoară din biroul preşedintelui şi nu din sala mare a CJ Vrancea, este primul preşedinte de CJ căruia îi este frică să stea în aceiaşi încăpere cu consilierii judeţeni pentru a le răspunde interpelărilor, parte din ele venite în urma discuţiilor avute cu vrâncenii. Este prima şedinţă a Consiliului Judeţean Vrancea care nu este publică pentru că nu a reuşit domnia sa să îşi instaleze dispozitivele pentru a transmite on-line din biroul său. Este primul buget, pentru că DA, astăzi a fost aprobat bugetul Consiliului Judeţean şi al instituţiilor subordonate pentru 2022, la care vrâncenii nu au avut acces şi nu au văzut dezbaterea acestuia. Toma s-a închis astăzi în biroul său de preşedinte, făcând imposibilă transmisiunea în direct a şedinţei de plen, care permite vrâncenilor să urmărească modul cum decurge votul şi discuţiile care au loc. Desigur, aceste discuţii nu înseamnă, din păcate, un dialog, pentru că Dumitru Toma refuză să dea explicaţiile cerute de social-democraţi înainte de votarea unor proiecte de hotărâre. Consideră că cei 15 aleşi PSD, votaţi de vrânceni, nu trebuie să ştie ce se întâmplă, ci doar să ridice mâna la orice propunere venită din partea lui.

De ce vă este frică domnule preşedinte?

Până la urmă am avut dreptate!!! Nu pandemia îl sperie pe Cătălin Toma şi nu ‘grijă’ pentru sănătatea personală sau a consilierilor îl fac să recurgă la convocarea on-line a şedinţelor CJ pentru că dacă ar fi aşa, nu ar organiza zeci de întâlniri electorale cu mult mai multe persoane prezente în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean. Dar pentru promovarea imaginii lui Toma, se poate! Pentru restul vrâncenilor, nu se poate! Frica de vrânceni este cea care ne-a obligat până acum la a desfăşura ‘on-line’ munca cu care vrâncenii ne-au investit.

Cât veţi mai sta ascuns domnule preşedinte Toma? Cât mai mimaţi deschiderea cu care aţi păcălit alegătorii? Astăzi aţi reuşit să faceţi şi dumneavoastră ceva în premieră – aţi fugit de şedinţa Consiliului Judeţean. Dacă asta este deschiderea de care vorbiţi, să te ascunzi în spatele uşilor şi să alergi printre hotărârile propuse spre aprobare doar ca să se termine odată calvarul, noi nu putem spune decât… RUŞINE!!!

Vrancea a ales 15 consilieri PSD şi 10 de la PNL! PSD are majoritatea decisă de vrânceni, dumneavoastră conduceţi cu majoritatea hotărâtă de interesele şi jocurile politice al PNL-USR-ALDE. Ceea ce se întâmplă în Consiliul Judeţean, de când vremelnic aţi ajuns preşedinte, întrece orice fel de limite! Orice acuzaţii ar fi aduse predecesorului său sunt cu mult depăşite de ceea ce face acum aşa-zisul liberal ajuns în fruntea judeţului.

Preşedinte interimar PSD Vrancea,
Deputat HALICI NICUŞOR