23 iulie 2024

Politik

Politica la absolut!

Deputatul Mirela Furtună: PSD vine în ajutorul salariaţilor şi al antreprenorilor

Furtuna_Mirela

Comunicat de presă

PSD a reuşit să convingă Guvernul să plătească până la 31 martie şomajul tehnic pentru indemnizaţia de şomaj tehnic, de 75% din salariul mediu brut, în cazul suspendării activităţii din cauza pandemiei.

Astfel, am reuşit să preîntâmpinăm o problemă socială, dar şi una economică. Angajaţii vor avea un venit sigur, chiar dacă activitatea economică în care sunt angrenaţi se suspendă din cauza pandemiei.

Totodată, antreprenorii pot fi liniştiţi că nu-şi vor pierde angajaţii în cazul suspendării activităţii şi nici nu vor trebui să-i plătească din buzunar.

De asemenea, tot pentru a veni în ajutorul angajaţilor şi angajatorilor, am reuşit să promovăm şi măsura privind instituirea indemnizaţiei de 41,5% din salariul brut pentru reducerea timpului de lucru în contextul creşterii numărului de cazuri COVID.

Se poate observa că PSD promovează soluţii echilibrate, menite să ajute în primul rând salariaţii, dar şi angajatorii.

Mai mult, măsurile promovate au rol de prevenţie, iar prelungirea aplicabilităţii acestora ţin de contextul pandemic ce va exista în România în 2022.

PSD a fost şi este, în continuare, alături de români, dar nu îi uită nici pe operatorii economici, în special întreprinderile mici şi mijlocii.

Mirela Furtună, deputat PSD