13 aprilie 2024

Politik

Politica la absolut!

Partidul Ecologist Român critică dur măsura de a scoate Limba Română, Engleza şi Istoria de pe lista cu olimpiadele şcolare naţionale

sigla PER

Comunicat de presă

Copiii şi adolescenţii trebuiesc încurajaţi să studieze la orice nivel limba română, istoria şi geografia! Limbile străine sunt, de asemenea, importante! Nu este suficientă predarea acestora în şcoli!

Timp de doi ani le-au fost anulate olimpiadele pe motiv de pandemie, iar acum le sunt furate din nou pe motive pe care doar minţile luminate de la Educaţie le ştiu. De doi ani ţin elevii în casă cu perfomanţe dezastruoase în materie de lecţii online şi nu numai!

Domnul ministru le ia cu mâna sa şansa de a performa şi de a hrăni aplecările patriotice şi academice pe care pasionaţii de istorie şi limba română le au.

PER cere ministrului Câmpeanu să încurajeze competiţia internă naţională pentru olimpici, să stimuleze elevii în participarea acestora la concursuri şi olimpiade, prin burse, premii, tabere de studiu, centre culturale şi de invenţii ştiinţifice, schimburi de experienţă! Copiii noştri trebuiesc aşezaţi pe un piedestal al recunoaşterii activităţii lor cât şi pentru recompensare!

Este inadmisibil ca într-o ţară ca România, unde analfabetismul funcţional depăşeşte 50 la sută, ministrul Cîmpeanu să renunţe din pix la concursul de excelenţă la limba noastră şi la istoria României! Este o greşeală strategică! Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este condamnat să o repete. Într-o Uniune Europeană haotică, copiii noştri vor fi şi mai dezorientaţi din cauza sistemului nostru de învăţământ!

Dănuţ Pop,
Preşedinte PER