23 iulie 2024

Politik

Politica la absolut!

Deputat Viorica Sandu (PSD) – Retrospectiva săptămânii 14-20 februarie 2022

Viorica Sandu

Declaraţie de presă

Săptămâna a abundat în noi măsuri ale miniştrilor PSD, care dovedesc încă o dată că obiectivul esenţial pentru care PSD a intrat la guvernare este să stabilizeze situaţia şi să găsească soluţii la crizele actuale.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu:

  • A identificat şi a deblocat resursele financiare pentru ajutorul acordat primăriilor, pentru plata facturilor la gaze. Actul normativ prevede posibilitatea acordării unui sprijin suplimentar de cel mult două ori subvenţia iniţială, pentru facturile din lunile ianuarie şi februarie 2022, şi includerea autorităţilor locale care au sisteme de termoficare pe bază de păcură.
  • Menţine şi în acest an finanţarea pentru continuarea programului ‘Prima casă’.
  • A pus în transparenţă decizională un proiect de hotărâre de guvern, pentru stabilirea de tarife de primă maxime, plafonate pentru o perioadă de 6 luni, potrivit art. 4 alin. 3 din Legea Concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completarile ulterioare. Efectele se vor reflecta rapid în piaţa de asigurări RCA, conducând la un nivel sporit de suportabilitate din partea asiguraţilor.

Ministrul PSD al Familiei, Gabriela Firea:

  • A extins la nivel naţional un proiect de succes, aplicat la Bucureşti, când era primar general, acela al susţinerii/decontării procedurilor de fertilitate pentru femeile între 20 şi 45 de ani, în valoare de 4.500 de euro. Este o iniţiativă mai mult decât necesară, după ce anul trecut s-a înregistrat cel mai mic număr de naşteri din istoria măsurătorilor statistice din România.

Ministrul PSD al Economiei, Florin Spătaru:

  • A anunţat construcţia de la zero a unei noi fabrici de pulberi, prima de acest fel care se înfiinţează în România în ultimii 32 de ani. Cu atât mai necesară în actualul context regional volatil şi tensionat de conflictul Rusia-Ucraina-SUA-UE.

Ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila:

  • Ultimele date despre evoluţia pandemiei dovedesc că ministrul Sănătăţii a avut o abordare corectă şi a luat măsurile esenţiale necesare care au permis menţinerea deschisă a economiei, a şcolilor şi a grădiniţelor. Ţara şi societatea au trecut prin acest val 5, cu mult mai contagios decât celelalte, cu mai puţine costuri şi prejudicii.
  • Pentru comparaţie, Ghinea a prevăzut peste 25 de milioane de euro pentru consultanţă pe sănătate, în timp ce toate cheltuielile de dotare şi funcţionare ale agenţiei ce ar urma să se ocupe de infrastructura în sănătate abia dacă ating 5 milioane de euro!

S-a dovedit, încă o dată, faptul că preocuparea USR-iştilor Ghinea, Voiculescu şi restul acoliţilor lor, NU a fost pentru binele românilor, NU a fost pentru proiecte utile în PNRR, ci pentru cât mai multă consultanţă, din care, evident, să-şi ia partea leului.

Ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu:

  • A redus birocraţia, facilitând accesul fermierilor la ,,Programul Tomata’ şi la schemele de ajutor de minimis. Procedura de acordare a acestor măsuri de sprijin a fost simplificată.
  • A început cel mai ambiţios program naţional de susţinere a IMM-urilor autohtone: Programul IMM INVEST şi Subprogramul AGRO IMM INVEST.
  • Ministrul Adrian Chesnoiu solicită sprijin din partea consiliilor judeţene şi municipalităţilor pentru producătorii agricoli români, pentru a facilita accesul direct al acestora la clienţi, inclusiv prin creşterea numărului pieţelor volante şi a facilităţilor de vânzare.

Am avut o săptămână cu muncă intensă în folosul românilor. Miza e prea importantă pentru a pentru a pierde timpul. Românii vor să simtă în buzunarul lor efectele unei bune guvernări în folosul cetăţeanului!

Deputat PSD
Viorica Sandu