25 aprilie 2024

Politik

Politica la absolut!

Declaraţie de presă – deputat PSD Viorica Sandu: Miniştrii PSD îşi respectă angajamentele pentru banii din PNRR

Viorica Sandu

Toate condiţionalităţile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă care trebuiau realizate până la finalul anului 2021 de ministerele conduse de miniştrii PSD au fost îndeplinite!

Astfel, miniştrii PSD s-au achitat de obligaţiile pe care le aveau pentru a permite absorbţia fondurilor europene din componenta PNRR.

Ministrul PSD al Muncii – Marius Budăi

  1. A făcut un acord cu Banca Mondială pentru a obţine consultanţă pentru reforma sistemului de salarizare publică şi pentru schimbarea legii pensiilor.

Guvernul a adoptat Memorandumul care conţine planul de acţiune pentru asigurarea asistenţei tehnice pentru implementarea reformei sistemelor de pensii şi calendarul privind semnarea acordului de servicii de consultanţă rambursabilă cu Banca Mondială.

  1. A fost aprobat Ordinul comun al ministrului PSD al Muncii, Marius Budăi, şi ministrului PSD al Finanţelor, Adrian Câciu, prin care se instituie un comitet de monitorizare însărcinat cu revizuirea, cu sprijinul furnizorului de asistenţă tehnică, a sistemului de pensii şi a intervenţiilor la nivel de politici în sistemul de pensii, pe baza unui acord ce va fi încheiat cu Banca Mondială.

Ministrul PSD al Transporturilor – Sorin Grindeanu

Obiectivele care îi reveneau şi au fost atinse:

  1. Adoptarea Strategiei de dezvoltare a infrastructurii feroviare 2021-2025 şi aplicarea programului de acţiune.
  2. Intrarea în vigoare a Legii nr. 50/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr. 55/2016 privind reorganizarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. (CNAIR) şi înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere – S.A. (CNIR).

Ministrul PSD al Sănătăţii – Alexandru Rafila

  1. A fost adoptat Ordinul de ministru privind Manualul Centrelor Comunitare Integrate care conţine criteriile de prioritizare şi lista celor 200 de localităţi eligibile şi a celor 100 de localităţi în rezervă.

Ministrul PSD al Finanţelor – Adrian Câciu

  1. În ceea ce priveşte Ministerul Finanţelor, a fost îndeplinit angajamentul privind conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Au fost înrolate peste 500.000 de case de marcat, adică 80% din totalul celor 600.000 asumat prin PNRR. Ţinta prevăzută până la finalul anului 2021 era de 150.000 de case de marcat.

  1. A fost aprobată Ordonanţa de urgenţă care stabileşte cadrul legal pentru înrolarea contribuabililor persoane juridice în Spaţiul Privat Virtual (Monitorul Oficial nr.832/31.08.2021).

Miniştrii PSD au îndeplinit într-un timp record condiţionalităţile care le reveneau din PNRR, deşi românii trebuie să afle că multe dintre condiţiile asumate de Cristian Ghinea (USR) în numele României sunt contrare interesului naţional.

Viorica Sandu, deputat PSD