23 iulie 2024

Politik

Politica la absolut!

Deputat Cristina Burciu: Măsuri concrete ale PNL destinate creşterii bunăstării românilor şi a calităţii vieţii acestora

Cristina Burciu

Comunicat de presă

Milioane de români sunt sprijiniţi pentru a avea o viaţă mai bună în acest an, graţie bugetului de stat aprobat de Parlament. Guvernul Nicolae Ciucă demonstrează că este preocupat îndeaproape de majorarea pensiilor şi salariului minim, de alocări suplimentare de fonduri pentru spitale, precum şi de finanţarea corespunzătoare a oraşelor şi comunelor.

În acest an în care tocmai am păşit, majoritatea parlamentară care susţine Guvernul a reuşit să asigure un buget important de susţinere atât a investiţiilor, cât şi a măsurilor destinate punctual oamenilor. Astfel, taxele şi impozitele datorate de către populaţie statului vor rămâne neschimbate, iar mediul de afaceri nu se va confrunta cu presiuni suplimentare, din aceeaşi cauză.

Am depăşit cu bine anul trecut, unul destul de greu din toate punctele de vedere pentru români, iar bugetul din 2022 încurajează atât relansarea economică, cât şi stabilitatea socială, exact componentele aşteptate de oameni.

Prin bugetul avut la dispoziţie de Guvern, zece milioane de români vor beneficia de creşterea veniturilor. Sunt majorate, de la 1 ianuarie a.c., pensiile, cu 10%, alocaţiile copiilor, ajutoarele sociale, şi, de asemenea, vor fi ajutaţi consumatorii vulnerabili, cu sprijin concret pentru susţinerea plăţii energiei electrice şi încălzirii.

Este remarcabil că în 2022 România va dispune de cea mai mare sumă din ultimii 32 de ani destinată investiţiilor, respectiv 89 de miliarde de lei. Sunt în creştere exponenţială faţă de anul trecut sumele ce vor fi distribuite infrastructurii de transport, cu peste 20%, la care se vor adăuga fondurile alocate deja prin PNRR, pentru drumuri şi autostrăzi. Bugetul sănătăţii este majorat cu peste 7%, ceea ce înseamnă că ţara noastră va fi mult mai bine pregătită să facă faţă efectelor viitoare ale pandemiei.

Vom răspunde, aşadar, nevoilor concrete ale oamenilor, referitoare la necesarul de locuri de muncă, utilităţi şi servicii publice moderne în fiecare localitate, dar şi la un sistem de sănătate coerent şi dinamic, care să poată asigura îngrijirea corectă a fiecărui român aflat în suferinţă.

Nu în ultimul rând, Partidul Naţional Liberal va rămâne consecvent şi în acest an susţinerii măsurilor destinate creşterii bunăstării românilor şi a calităţii vieţii acestora, prin alocarea de fonduri bugetare suficiente pentru investiţiile vitale din fiecare judeţ şi localitate din ţară, îndeosebi în spitale, şcoli şi drumuri.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU