23 iulie 2024

Politik

Politica la absolut!

Ciucă: Demararea proiectării spitalelor regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova, prioritate pentru Ministerul Sănătăţii

Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a solicitat, miercuri, ca demararea proiectării spitalelor regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova să devină un punct prioritar pe agenda Ministerului Sănătăţii, după ce ministrul de resort, Alexandru Rafila, a făcut în şedinţa de guvern o prezentare la zi a situaţiei pe această temă.

‘Aş dori ca acest subiect al celor trei spitale să reprezinte un punct prioritar pe agenda de lucru la nivelul Ministerului Sănătăţii şi sunt convins că veţi găsi instrumentele prin care să putem să monitorizăm şi să punem în aplicare demararea acestor proiecte’, a transmis Nicolae Ciucă, în debutul şedinţei de guvern, ministrului Sănătăţii.

Alexandru Rafila a precizat că în cursul acestui an sau al anului viitor vor putea apărea primele rezultate palpabile privind demararea proiectării celor trei spitale regionale de la Iaşi, Craiova şi Cluj.

‘Sunt trei spitale regionale la care ar trebui să demareze proiectarea – e vorba despre Iaşi, Craiova şi Cluj. Pentru Iaşi am înţeles că s-a semnat contractul pentru proiectare, urmează ca în cursul acestei luni – eu nu vreau să dau termene optimiste -, dacă nu în această lună, probabil luna viitoare să se semneze şi pentru Cluj şi Craiova. O să vă dau un raport mai detaliat referitor la acest subiect, dar şi la modul de derulare a diverselor tipuri de programe, de proiecte cu fonduri de la Banca Mondială sau fonduri nerambursabile în cadrul Ministerului Sănătăţii. Sunt, cred, întârzieri acolo şi trebuie să ştim de unde plecăm, pentru că renunţăm sau nu, nu suntem capabili să utilizăm nişte resurse pe care le avem la îndemână şi care trebuie în mod evident operaţionalizate şi cred că în cursul acestui an, în cursul anului 2022 am putea să avem primele rezultate palpabile’, a explicat Alexandru Rafila. (Sursă foto: Capital)