23 iulie 2024

Politik

Politica la absolut!

Cei 87.000 de seniori din judeţul Alba vor primi pensii mai mari cu 13,8% din această lună!

pensionari

COMUNICAT DE PRESĂ

Partidul Social Democrat a făcut dreptate pentru toţi pensionarii din România. Toate pensiile vor creşte cu 13,8% din luna ianuarie 2024. Astfel, toţi cei 87.000 de seniori din judeţul Alba vor primi, din această lună, o pensie majorată cu 13,8%. Creşterea pensiilor aduce un suflu nou pentru persoanele în vârstă şi reprezintă o recunoaştere a contribuţiei lor la dezvoltarea ţării.

Guvernul PSD, condus de premierul Marcel Ciolacu, asigură un trai mai bun pentru cei 87.000 de seniori din judeţul Alba. În acest sens, punctul de pensie a fost majorat de la 1.785 lei la 2.032 lei, iar astfel toate pensiile din România vor creşte. Prin această primă creştere a pensiilor, din acest an, PSD demonstrează din nou că se ţine de cuvânt şi are grijă de cei care au construit România de astăzi.

A doua creştere a pensiilor se va realiza de la 1 septembrie. Pensiile vor creşte prin recalculare şi corectarea nedreptăţilor (între cei care au muncit la fel dar au ieşit la pensie în ani diferiţi). Astfel, pensionarii care au muncit şi contribuit în egală măsură vor primi în sfârşit pensii egale. Nici o pensie nu va scădea în urma procesului de recalculare, fiind păstrat în plată cuantumul cel mai favorabil.

Aceste două creşteri ale pensiilor din 2024, de la 1 ianuarie şi 1 septembrie, sunt posibile după ce reprezentaţii Partidului Social Democrat, în frunte cu coordonatorul judeţean al PSD Alba, consilierul onorific al premierului Marcel Ciolacu, europarlamentar Victor Negrescu, au renegociat cu succes şi modificat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. În urma acestui proces de renegociere, a fost eliminat plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii, din cauza căruia pensiile ar fi fost îngheţate până în anul 2070. Acest plafon nedrept pentru pensionari a fost introdus în PNRR cu mult cinism de USR, partid care a continuat să se opună reformării sistemului de pensii şi creşterii sustenabile a veniturilor vârstnicilor.

Guvernul României, condus de premierul PSD Marcel Ciolacu, a găsit fonduri pentru creşterea pensiilor de două ori în anul 2024. PSD a decis majorarea pensiilor în ciuda opoziţiei altor partide care nu au susţinut această iniţiativă. În ultimii ani, pensiile au crescut mai ales în perioada guvernărilor social-democrate, ceea ce demonstrează angajamentul PSD faţă de bunăstarea pensionarilor.

PSD are grijă de seniorii României! La mulţi ani şi un An Nu mai bun!

Organizaţia judeţeană a PSD Alba