13 aprilie 2024

Politik

Politica la absolut!

AUR va organiza pe 27 februarie un miting împotriva liberalizării preţurilor la energie

AUR

Copreşedintele AUR George Simion a anunţat, luni, la dezbaterea moţiunii simple pe energie, că AUR va organiza pe 27 februarie un miting împotriva liberalizării preţurilor la energie.

Dezbaterea moţiunii simple a USR s-a desfăşurat în plenul Camerei Deputaţilor fără participarea reprezentanţilor PSD, PNL, UDMR şi ai minorităţilor, dar şi în absenţa ministrului Energiei, Virgil Popescu, după incidentul în care acesta a fost bruscat, în timpul discursului de la tribună, de către liderul deputaţilor AUR, George Simion.

‘Ministrul care striga hoţii a păţit o mare problemă, de asta nu e prezent aici, i-a mai strigat şi lui cineva că e hoţ. E hoţ împreună cu domnul Pecingină, cu Florin Cîţu, cu Dan Vîlceanu, constituie un grup infracţional organizat care a pus mâna pe PNL. Domnul Năsui, toţi cei din USR ştiu că Virgil Popescu este un hoţ. Au fost împreună la guvernare, pot să confirme. (…)Dacă milioanele de români care primesc astăzi facturi duble, triple nu sunt de acord cu mine, o să vedem la mitingul pe care îl organizăm pe 27 februarie împotriva liberalizării preţurilor la energie, liberalizare care nu trebuia să se întâmple, şi acest ministru care a venit de mai multe ori în faţa noastră să spună că el nu e de vină’, a spus Simion, la plen.

Potrivit acestuia, ministrul Energiei este vinovat pentru închiderea Termocentralei Mintia, pentru Centrala de la Halânga şi pentru că nu fost pusă în funcţiune Centrala de la Iernut.

‘Preţurile la facturi trebuie decontate politic de Virgil Popescu şi de cei care îl ţin în braţe pe acest ministru-hoţ, iar această guvernare trebuie să se rupă’, a adăugat Simion.

Votul final asupra moţiunii simple este programat pentru şedinţa de miercuri.