25 aprilie 2024

Politik

Politica la absolut!

Un timişorean la Ministerul Culturii – comunitatea locală aşteaptă cu interes numirea a unui responsabil pentru derularea programului TM2023

Marilen Pirtea

Comunicat de presă – deputat PNL Marilen Pirtea

‘Parcursul Timişoarei pentru 2023, oraşul care a câştigat titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul viitor, este determinat în mare parte prin susţinerea guvernamentală, respectiv a Ministerului Culturii. Sunt câteva zeci de milioane de lei deja prevăzute a fi alocate Timişoarei, din bugetul Ministerului Culturii, pentru pregătirea infrastructurii culturale, atât de importantă pentru derularea programului de anul viitor – bugete care vor fi necesare pentru Multiplexity, pentru cinematografe, dar şi pentru alte proiecte. Este mai mult decât evident, însă, că nu poate fi vorba de o bună administrare a bugetului naţional pentru TM2023 fără un gestionar abilitat de Ministerul Culturii pentru programul TM2023. Un responsabil al Ministerului Culturii provenit din Timişoara, de preferinţă, căruia să i se acorde responsabilitatea relaţiei cu TM2023 pentru acest program european strategic, este o condiţie fundamentală pentru buna administrare a viitoarelor investiţii în infrastructura culturală a Timişoarei’, subliniază deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

‘Nu este greu de imaginat profilul unei personalităţi care poate asigura acest rol de primă importanţă în relaţia dintre Guvern şi Oraşul Timişoara, pentru anul 2023. Voi accentua aici, mai ales valoarea experienţei de manager cultural, pe care viitorul responsabil al Ministerului Culturii e bine să o poată pune în valoare pentru Timişoara, dar şi importanţa unei ţinute publice impecabile, în măsură să asigure credibilitatea în noul rol, de importanţă strategică. Nu în ultimul rând, responsabilul desemnat de Ministerul Culturii pentru a ghida susţinerea guvernamentală pentru programul TM2023 este bine să fie un om al cooperării administrative, cu experienţa unui exerciţiu de conducere în cel puţin una dintre instituţiile culturale majore ale Timişoarei, o condiţie care se referă la cunoaşterea aprofundată a dinamicii vieţii culturale, care va influenţa profund programul prin care Timişoara se va prezenta în 2023’, mai adaugă deputatul de Timiş, Marilen Gabriel Pirtea.

‘Sperăm cu toţii că vom avea în curând o nominalizare publică inspirată, o confirmare în rolul important de reprezentant al Ministerului Culturii, desemnat pentru programul TM2023, a unei personalităţi cu viziune deschisă, dar şi pragmatică, aşteptat să imprime un alt ritm pregătirilor pentru anul cultural timişorean 2023’, conchide deputatul PNL Marilen Pirtea.