13 aprilie 2024

Politik

Politica la absolut!

Stelian Ion: Iohannis se pregăteşte să plece de la Palatul Cotroceni, lăsând în urmă o justiţie cuplată la butoane politice

Stelian Ion

COMUNICAT DE PRESĂ

USR reiterează solicitarea pentru ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, de a nu urma modelul Predoiu în ceea ce priveşte numirea în funcţii cheie din sistemul de Justiţie cu ignorarea avizului negativ al CSM. Necesitatea de a ţine cont de opinia CSM este cu atât mai mare cu cât procuroarea intervievată astăzi pentru şefia Secţiei de combatere a corupţiei din DNA nu a reuşit să înlăture suspiciunile privind activitatea sa din ultimii ani.

‘Procuroarea Moraru nu a răspuns nici astăzi convingător la unele întrebări, cum ar fi demersurile sale în cazul Sorina, minora căreia i-a confiscat paşaportul, mai ales că judecătorii au decis deja, în primă instanţă, că doamna procuror i-a încălcat dreptul la liberă circulaţie. Aceasta insistă că a procedat corect. Nici problema legată de activitatea sa în cadrul SIIJ, unde, în 3 ani, nu a întocmit absolut niciun rechizitoriu, nu a fost lămurită convingător. Ar fi o gravă eroare ca Alina Gorghiu să insiste cu numirea acesteia la şefia Secţiei de combatere a corupţiei din DNA’, declară Stelian Ion, deputat USR şi fost ministru al Justiţiei.

Parlamentarul USR atrage atenţia că, dacă actualul ministru al Justiţiei va continua procedura numirii fără a ţine cont de avizul negativ al CSM, nu ar fi decât dovada unei înţelegeri cu preşedintele Iohannis, aşa cum a avut şi predecesorul ei, Cătălin Predoiu.

‘Nu este vorba de nume aici, este vorba de un plan de sabotare a DNA, de a face instituţia vulnerabilă şi atentă la indicaţii politice. Când oamenii lui Iohannis din PNL insistă să pună în funcţii cheie din DNA persoane controversate, este greu de crezut că nu urmăresc un obiectiv mai mare şi pe termen lung. În câteva cuvinte, acest obiectiv înseamnă să fie distrus tot ce au lăsat bun acolo Laura Codruţa Kovesi şi alţii. Distrugerea credibilităţii DNA şi apăsarea pe frână în lupta cu corupţia reală sunt parte din acest obiectiv. Iohannis se pregăteşte să plece de la Palatul Cotroceni, transformat în agenţie de turism, nu înainte de a lăsa în urma sa o justiţie cuplată la butoane politice’, mai precizează Stelian Ion.