13 aprilie 2024

Politik

Politica la absolut!

Senatorul USR Marius Bodea: Cer demiterea urgentă a conducerii Salubris şi imputarea pe persoană fizică a sumei de 6 milioane de lei!

Marius Bodea

Comunicat de presă

Cer demiterea de urgenţă a conducerii Salubris şi imputarea pe persoană fizică, directorilor şi membrilor Consiliului de Administraţie, a penalităţilor de 6 milioane de lei pe care Primăria Iaşi trebuie să le achite Fondului de Mediu.

Nu este posibil ca incompetenţa şi corupţia unor protejaţi ai primarului Mihai Chirica să fie plătită din nou din banii ieşenilor.

Nu este prima dată când noi acoperim din buzunarul nostru incapacitatea directorilor unor societăţi din subordinea Primăriei, care încasează salarii uriaşe, de a-şi face treaba.

Recent, Primăria a dat 360.000 de euro unei firme din Bucureşti să facă ceea ce ar fi trebuit să facă cei patru directori de la CTP, plătiţi cu salarii mai mari decât ale preşedintelui Iohannis.

Acum, Primăria Iaşi a fost penalizată pentru că Salubris nu şi-a îndeplinit în anii 2017-2019 ţintele impuse de Fondul pentru Mediu. Conducerea societăţii a ascuns 85.000 de tone de deşeuri din raportările oficiale pentru a acoperi faptul că nu a respectat ţintele de mediu.

Primăria Municipiului Iaşi a falsificat raportările efectuate către Administraţia Fondului pentru Mediu în perioada 2017-2019 ca să plătească mai puţin pentru neîndeplinirea ţintelor de colectare selectivă.
Dar această manevră a ieşit la iveală în 2020 după un control al Direcţiei Generale de Administrare Fiscală din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

În ciuda manevrelor puse la cale şi a penalizării uriaşe primite, directorul Salubris şi membrii Consiliului de Administraţie au încasat prime de performanţă de sute de mii de lei. Sute de mii de lei tot banii ieşenilor.

Contractele de mandat ale membrilor CA şi directorului Salubris nu prevăd la indicatorii de performanţă îndeplinirea ţintei de colectare impuse de AFM pentru că nu ar mai încasa niciodată aceste bonusuri colosale.

Nu mai putem suporta incompetenţa asta care ne ustură la buzunare. O administraţie profund coruptă care girează un management toxic ce găureşte bugetul oraşului este cea mai periculoasă combinaţie posibilă. La Iaşi asta avem.

Un cvadruplu inculpat penal şi directori care primesc prime pentru că ne sărăcesc. Demisia!

Marius BODEA
Senator USR PLUS de Iaşi