23 iulie 2024

Politik

Politica la absolut!

Partidul Verde – filiala judeţeană Suceava solicită Guvernului să găsească soluţii pentru accesul copiilor săraci la o alimentaţie corespunzătoare

copii-saraci

Comunicat de presă

România este campioană în UE la sărăcie în rândul copiilor 41,5 % în 2020, rata deprivării materiale fiind de cca 22% în raport cu media UE de cca 6%!

Copii hrăniţi prost nu pot avea aceleaşi şanse în viaţă cu cei care beneficiază de o alimentaţie corespunzătoare. Randamentul la şcoală e influenţat direct de alimentaţie, iar 150.000 de copii din România merg înfometaţi la culcare.

Este inacceptabil ca singura femeie din guvernul Ciucă, social democrata Gabriela Firea, să nu prezinte până la acest moment un plan serios de intervenţie pentru rezolvarea acestei probleme.

În condiţiile în care şi aşa avem un declin demografic accelerat, a pierde pe drum, într-un fel sau altul, aceşti 150.000 de copii, este total condamnabil.

Statul are date exacte despre comunităţile defavorizate în care trăiesc aceşti oameni şi resurse să rezolve această problemă, până la urmă de demnitate naţională. E timpul să o facă!

România educată nu va deveni realitate fără România bine hrănită.

Cerem Preşedintelui Klaus Iohannis să iasă din apatia prezidenţială şi să se implice direct în acest proiect urgent pentru viitorul României.

Partidul Verde filiala judeţeană Suceava face un apel către companii şi ONG-uri să găsească formule, împreună cu autorităţile publice, pentru ‘a adopta’ astfel de copii în sensul asigurării zilnice a a hranei adecvate pentru aceştia.

De asemenea, noi, verzii suceveni, considerăm că judeţul Suceava are nevoie de un lider sau de o asociaţiei de lideri care să ducă judeţul pe un drum al succesului, nu al vorbelor goale şi al lucrărilor de proastă calitate cum se practică momentan.

Domnul Flutur dă bine pe sticlă, te vrăjeşte cu vorbele, dar în rest nimic, cât despre domnul Stan cred că-i la somn în permanenţă. Pădurile sunt furate sub ochii lor, au distrus un munte pentru a face o groapă de gunoi, drumurile sunt înălţate şi cu greu se intră în casă, sucevenii au salarii mici, semn al sărăciei, cu alte cuvinte avem bogaţi, săraci, clasa de mijloc nu prea se vede, iar cel mai important lucru este că după 20 de ani de şefie, când pe zi ce trece te crezi cel mai bun, ieşi din tiparul democraţiei, te duci într-o zonă gri, adică a prostiei şi a promovării mediocrităţii.

Dan Acibotăriţă,
preşedinte al Partidului Verde Filiala jud. Suceava