25 aprilie 2024

Politik

Politica la absolut!

Partidul Umanist Social Liberal crede în potenţialul tinerilor români

sigla-pusl

COMUNICAT DE PRESĂ

Partidul Umanist Social Liberal crede în potenţialul tinerilor români şi în rolul lor decisiv în modelarea ţării noastre într-una în care să îşi dorească să trăiască, să crească şi să dezvolte. De aceea, PUSL a lansat un nou program dedicat lor, tinerilor care reprezintă viitorul nostru.

Peste 100 de tineri antreprenori, studenţi şi elevi au participat la evenimentul ‘Manifest pentru tineret – Mentorat în dezvoltare, la Biblioteca Central Universitară, în cadrul unui proiect mai amplu care îşi propune să îi ajute pe tineri să îşi descopere vocaţiile şi să îi ajute să îşi îndeplinească visurile.

O componentă esenţială pentru dezvoltarea personală, mentoratul reprezintă o modalitate eficientă de a-i încuraja pe tineri să se implice şi să se exprime, după modelul unui mentor. De aceea, PUSL a gândit un ciclu de conferinţe, în care lideri importanţi ai partidului se întâlnesc cu tineri, cărora le împărtăşesc din experienţa lor şi cărora le răspund la întrebări.

Mentorul ales pentru prima conferinţă a fost europarlamentarul Maria Grapini, care a dialogat cu tinerii despre parcursul european al României şi despre provocările antreprenoriatului. Doi dintre participanţii la eveniment au câştigat câte un internship la Parlamentul European şi vor putea vedea ei înşişi cum se conturează viitorul Europei.

‘Cred în oameni. Şi cred că toate activităţile noastre trebuie centrate pe oameni, pentru că nimic nu este mai important decât să faci bine oamenilor. Cred că rolul unui mentor este să identifice acele valenţe native, calităţile şi apoi să-i dea încredere acelei persoane să îşi urmeze aceste valenţe’, a spus europarlamentarul PUSL Maria Grapini.

Evenimentul de vineri a fost organizat de tinerii umanişti, Andrei Câmpean, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PUSL, respectiv Iulia Cezara Roşu, secretarul general al organizaţiei, care au fost şi speakeri ai conferinţei.

‘Am văzut că PUSL este singurul partid politic care nu doar spune că face, chiar face ceva pentru tineri. Iar acest program de mentorat este dovada că pentru umanişti contează în primul rând faptele, nu vorbele. Oferim acum şansa unor tineri să înveţe de la cei care au o carieră impresionantă în spate, care au construit ceva şi care vor să transmită mai departe câte ceva din experienţa lor’, a spus Iulia Cezara Roşu.

‘Pentru noi, în PUSL, singurul partid căruia îi pasă cu adevărat de tineri, este extrem de important să eliminăm prăpastia care există între generaţii, între tinerii şi seniorii acestei ţări, să luptăm să eliminăm aceste clivaje existente în societate’, a precizat Andrei Câmpean, preşedintele organizaţiei de tineret a PUSL.

Lavinia Şandru, coordonator comunicare PUSL