23 iulie 2024

Politik

Politica la absolut!

Partidul Ecologist Român: Dănuţ Pop propune sancţiuni dure şi concrete împotriva Rusiei

Dănuţ Pop

Comunicat de presă

Liderul Partidului Ecologist propune sancţiuni reale care să atingă interesele Rusiei: ‘Privesc şi eu ce se întâmplă în Ucraina şi sunt înfiorat: Oamenii dorm la metrou, neştiind dacă atunci când vor ieşi or să mai găsească ceva din casele lor. Băieţii de 18 ani sunt nevoiţi să moară în acest război sângeros, femei cu copii care nu ştiu dacă nu cumva îşi iau la revedere pentru ultima dată de la soţul sau de la tatăl lor. Este groaznic ce li se întâmplă ucrainenilor.

Rusia trebuie oprită cu orice preţ. Din păcate nu am văzut până acum nicio sancţiune concretă care să aducă prejudicii acestui stat medieval invadator. Există însă câteva sancţiuni care ar şubrezi cu siguranţă elanul rusesc precum ruperea relaţiilor diplomatice bilaterale între toate statele UE şi Federaţia Rusă, expulzarea tuturor diplomaţilor ruşi din ţările UE, excluderea de urgenţă a Federaţiei Ruse din sistemul de plăţi Swift, sechestrarea averilor şi blocarea conturilor tuturor oligarhilor ruşi din spaţiul UE şi, nu în ultimul rând, excluderea Federaţiei Ruse din Consiliul de Securitate al ONU.

Toate acestea ar readuce Federaţia Rusă la masa dialogului, aşa cum este şi normal.

Credeam că omenirea a evoluat şi că nu mai sunt timpurile unor asemenea barbarisme, dar iată că sub Putin, Rusia nu va evolua niciodată’ a declarat preşedintele PER, Dănuţ Pop.