23 iulie 2024

Politik

Politica la absolut!

Partidul AUR, protest cu peste 300 de oameni, la ASF, față de creșterea necontrolată a prețurilor RCA

protest aur

COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, alături de Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a condus astăzi, 26 ianuarie 2024, un miting de protest față de creșterea necontrolată a prețurilor RCA pentru transportatori, în fața sediului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Protestul a avut ca scop exprimarea nemulțumirilor față de creșterea exagerată a prețurilor polițelor RCA de către această instituție, dar și lipsa soluțiilor după mai bine de două săptămâni de proteste. Peste 300 de oameni, membri ai partidului dar și simpatizanți s-au alăturat evenimentului și au scandat îngrijorarea cu privire la impactul negativ pe care această creștere excesivă a prețurilor asigurărilor îngreunează și mai mult traiul și bunăstarea românilor.

Am venit în fața acestei instituții și anul trecut, am venit când șefii acestei instituții au venit în Parlament, au stat 6 luni de zile, doar pentru a primi prime și pentru a nu acționa. CEC Asigurări putea fi un angajament al statului român pentru șoferii care nu își permit astăzi să plătească polița de asigurare. Nu au făcut asta. Actuala conducere are datoria de a veni în fața Parlamentului și, în primul rând, astăzi de a discuta cu noi, să-l vedem pe domnul Petrescu și să îi vedem pe cei doi vicepreședinți care, până mai ieri erau deputați. Care sunt soluțiile lor pentru oamenii din stradă? Vom fi aici, în fața fiecărei instituții care există, degeaba. Și există pe bani mulți. Vom fi aici pentru dreptate și vom fi aici pentru români, de asta suntem în fața ASF-ului în această dimineață. Să deschidă birourile ASF-ului și să ne primească! Să îi primească pe protestatari! De două săptămâni sunt protestatari care vor să intre în București și nu sunt primiți. Grija voastră sunt protestatarii, să nu vină în piața Victoriei, să nu protesteze, să stea cuminți la locurile lor! Suntem sătui de felul în care vă bateți joc de noi și de felul în care vă puneți jandarmii pe noi! (…) Au spus că o să fim primiți, dar nu ne-au primit! Dacă ăsta e răspunsul lor după o oră, e clar ce au pățit săracii șoferi și săracii camionagii care protestează de două săptămâni. Așa îi tratează câinii lui Ciolacu pe oameni. Așa că pentru ultima oară, câinii să ia legătura cu conducerea ASF sau vom sta aici toată ziua. Asta vrea Jandarmeria, să mergem spre piața Victoriei. Toată instituția este blocată – la fel ca într-o zi normală. Încheiem protestele cu un mesaj pentru cei care îngheață de două săptămâni: nu sunteți singuri!”, a spus George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor.

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a refuzat să interacționeze cu manifestanții, în ciuda solicitărilor acestora. Pe tot parcursul evenimentului, cei prezenți au scandat „Afară cu hoții din țară”, „Hoții de la ASF și-au mărit salariile”, „Unitate națională”, „Ce vrem noi, e și pentru voi”, „N-avem bani de RCA, să susținem mafia”.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor