23 iulie 2024

Politik

Politica la absolut!

Drulă, despre varianta înrolării voluntare: Pare o soluţie rezonabilă în aceste timpuri

Cătălin Drulă

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, afirmă că înrolarea voluntară în armată poate fi o ‘soluţie rezonabilă’ în această perioadă.

‘Atâta timp cât este voluntară şi dacă cei care se pricep la lucrurile acestea, la nivelul de resurse de care au nevoie într-o anumită situaţie… pare o soluţie rezonabilă în aceste timpuri’, a spus el, pentru Euronews.

Pe de altă parte, Drulă a declarat că ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ar trebui să explice de ce în 2023 s-au luat de la Ministerul Apărării 7 miliarde de lei, care au ajuns în Fondul de rezervă.

‘Eu am o problemă cu domnul Tâlvăr, să ne explice de ce s-au luat de la Ministerul Apărării, necheltuite în decembrie anul trecut, 7 miliarde de lei şi s-au pus în Fondul de rezervă, să fie distribuite unde a avut chef Marcel Ciolacu, din pix. Pentru că acele 7 miliarde de lei necheltuite, sumă recunoscută oficial într-o comisie a Parlamentului în decembrie, de ministrul Apărării înseamnă cu atât mai puţine dotări pentru armată, înseamnă o armată care este într-o stare mai proastă. Mai ales în timpurile pe care le trăim, aşa ceva este inacceptabil şi cred că ar trebui să răspundă foarte serios la această întrebare’, a precizat liderul USR. (Sursă foto: stirileprotv.ro)