25 aprilie 2024

Politik

Politica la absolut!

Deputatul liberal Marilen Pirtea reacționează în legătură cu criza Colterm Timișoara

Marilen Pirtea

Declarație de presă

Astăzi, Timișoara se află din nou în situația critică în care, dacă nu va obține un sprijin guvernamental consistent, nu va reuși să cumpere stocurile necesare de combustibil pentru Colterm.

Parlamentarii liberali vor face demersuri către Guvernul României pentru a debloca noi sume de bani pentru termoficarea timișoreană, alături de celelalte municipii.

Guvernul României a susținut Timișoara de două ori, în această iarnă: în cea mai recentă situație de acest tip, a fost virată Timișoarei cea mai mare sumă din fondul de rezervă pentru ajutorarea termoficării municipiilor, aproape 54 de milioane de lei, la care s-au adăugat cele 1,2 milioane de lei pentru Colterm de la CJ Timiș.

În paralel, am solicitat public societății Colterm să găsească soluții eficiente pentru problemele structurale pe care le are, legate de managementul defectuos, opțiunea exclusivă pentru gaz, în detrimentul alimentării mixte gaz-cărbune, dar și din cauza neglijării amenzii pentru certificatele verzi, ori a numirilor neinspirate în managementul societății.

În aceste zile, trebuie să dăm un semnal de solidaritate, dar și să îndemnăm Primăria Timișoara să nu mai stea în poziția struțului, cu privirea ascunsă din fața realităților, ci să ia măsurile necesare și să vină cu un plan de management concret pentru această societate publică, vitală, din Timișoara.

Marilen Gabriel Pirtea,
deputat PNL