23 iulie 2024

Politik

Politica la absolut!

Deputata Oana Bulai: Sprijinirea IMM-urilor reprezintă o prioritate pentru PSD

Oana Bulai

Declaraţie de presă

Sprijinirea sectorului IMM trebuie să reprezinte o prioritate pentru statul român, mai ales în contextul delicat pe care îl parcurgem. Contributor de importanţă strategică la creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii trebuie să beneficieze din partea statului de politici publice ce vizează o reglementare inteligentă, consultare sistematică cu organizaţiile reprezentative, creşterea accesului la finanţare, simplificarea procedurilor şi debirocratizarea pentru micii intreprinzători.

În ultimii 2 ani, companiile româneşti au fost afectate de pandemia de Covid-19. Am ascultat în aceşti ani poveştile multor întreprinzători nemţeni care s-au confruntat cu o situaţie extremă. Unii dintre ei au fost nevoiţi să închidă afacerile, alţii au trebuit să renunţe la o parte dintre angajaţi. Dar, cu toate aceste greutăţi, reprezentanţii IMM-urilor nemţene cu care am discutat au rămas optimişti şi îşi doresc să păstreze cât mai multe locuri de muncă. Însă, au nevoie şi de sprijin.

Pentru PSD, susţinerea companiilor româneşti a fost şi rămâne o prioritate strategică. Spre deosebire de guvernările anterioare care au promis mult şi n-au făcut mai nimic, miniştrii PSD din actualul Executiv pun rapid în mişcare scheme şi măsuri de sprijin consistent, care vor reprezenta o veritabilă gură de oxigen pentru mii de firme sufocate de actualul context – de la criza COVID până la cea produsă de scumpirile masive ale electricităţii, gazului şi combustibililor.

Protejarea întreprinzătorilor români prin susţinerea eforturilor şi promovarea intereselor acestora, precum şi un un sistem fiscal atractiv sunt modalităţi prin care statul le poate veni în ajutor.

Aproximativ 70% dintre măsurile pe care Partidul Social Democrat le-a impus în programul economic al guvernării vizează soluţii şi scheme de ajutor pentru IMM-uri şi zona de agricultură. În viziunea noastră este esenţială sprijinirea firmele care produc în România, care creează locuri de muncă pentru români.

‘Fabricat în România’ este conceptul economic determinant al PSD, iar cele patru programe de sprijin lansate de către PSD arată fără echivoc capacitatea noastră de a-l transforma în realitate. IMM Producţie, IMM Rural Invest, Garant Construct şi programul pentru sprijinirea inovaţiei vizează producătorii locali, întreprinzătorii din mediul rural şi urban mic, IMM-urile din domeniul construcţiei şi celor din domeniul inovaţiei. Sunt componente cheie care trebuie să fie sprijinite în această perioadă dificilă.

Un produs fabricat în România înseamnă locuri de muncă pentru români, iar pentru susţinerea producătorilor din România oferim garanţii mai mari pentru sute de mii de angajaţi care vor avea locuri de muncă stabile şi sigure.

Perioada pe care o parcurgem reprezintă o provocare pentru România atât din perspectiva oportunităţilor, cât şi a riscurilor. Tocmai de aceea măsurile promovate la nivel guvernamental trebuie să vizeze susţinerea românilor, precum şi sprijinirea mediului de afaceri din ţara noastră.

Deputat P.S.D. Neamţ
Oana Bulai

(Sursă foto: facebook)