23 iulie 2024

Politik

Politica la absolut!

Dănuţ Pop, liderul PER, solicită înăsprirea legislaţiei privind arderile ilegale de deşeuri şi mărirea cuantumului amenzilor

Dănuţ Pop

Comunicat de presă

Preşedintele Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop trage un semnal de alarmă asupra incompetenţei lui Nicuşor de a reduce poluarea care ucide bucureştenii.

‘Arderea ilegală a deşeurilor la marginea Bucureştiului rămâne o problemă constantă. Vineri PMB a dat o informare conform căreia s-au descoperit din nou deşeuri toxice arse, în special cauciucuri, cabluri electrice şi resturi provenite din dezmembrări auto. Este strigător la cer. Pe toate acestea le respirăm noi. Se ştie faptul că arderea ilegală a deşeurilor se face noaptea, te miri pe ce drumuri inpracticabile şi tocmai de aceea Primăria ar trebui să organizeze controale constante, care să-i intimideze pe aceşti impostori. În plus, PER solicită înăsprirea legislaţiei în domeniu şi mărirea cuantumului amenzilor.

Deşi calitatea vieţii în Capitală este foarte scăzută tocmai din cauza unor factori precum poluarea, traficul, lipsa spaţiilor verzi, autorităţile de atâta timp nu sunt capabile să ia nişte măsuri viabile.

Pe de altă parte, de la Friguşor and company oricum nu mai are nimeni vreo pretenţie. Partea cea mai rea este că incompetenţa şi indolenţa lor ne costă pe noi, bucureştenii ani din viaţă’ punctează Dănuţ Pop.

La marginea Bucureştiului, zilnic sunt arse ilegal tone de plastic extrem de toxic.

Biroul de presă al Partidului Ecologist Român