25 aprilie 2024

Politik

Politica la absolut!

Credem într-o Europă a națiunilor suverane

george simion
  • A declarat, la Reșița, președintele AUR, George Simion

Liderul AUR George Simion și președintele Partidului Republican, Marian Cucșa s-au aflat sîmbătă la Reșița, la momentul inaugural al noului sediu al filialei republicane județene din Caraș-Severin. Cei doi lideri au fost întîmpinați de zeci de membri și simpatizanți ai Alianței pentru Unitatea Românilor. Liderii celor două formațiuni suveraniste și-au exprimat încrederea într-o victorie inclusiv în județul Caraș-Severin, dar și în Mehedinți, două județe conduse de baroni locali, după cum declara George Simion.

În discursul său, președintele AUR, George Simion, a declarat că pentru Banat este o mare rușine să aibă reprezentanți la nivel național precum cei de acum. „România se împrumută cu încă 4 miliarde de euro și nimeni nu zice nimic. În timp ce președintele bănățean Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, are parte de o vilă de protocol. Numărul 2 în PSD e Sorin Grindeanu. În 1989 oamenii au ieșit în stradă tocmai ca să scape de eșaloanele 2 și 3 din Partidul Comunist Român, de ceea ce era atunci domnul Coman în Timiș. Acum au parte de Sorin Grindeanu, care e același securist notoriu și om al sistemului, care nu îi reprezintă cu nimic pe cetățenii acestor meleaguri. Aș putea continua cu domnul Mocioalcă, numit la Curtea de Conturi, pentru că are abilități speciale în domeniu. Cum avea și domnul Bădălău. În Caraș-Severin, ținta mea preferată e clanul Mocioalcă”, a declarat liderul AUR.

George Simion a venit la Reșița de la Timișoara unde AUR și-a lansat, tot sîmbătă, candidații pentru alegerile europarlamentare. George Simion a vorbit despre amenințările globale și cele la adresa Uniunii Europene. “Noi, AUR, credem într-o Europă a națiunilor suverane, nu în Statele Unite ale Europei”, a spus președintele George Simion. „Sîntem datori, împreună, la nivelul instituțiilor europene, din care facem parte, atît istoric cît și geografic, să ne luptăm cu tot ce avem. Nu venim în fața voastră cu promisiuni. Știți ce vom face? O să îi încetinim în planurile lor bolnave. O să-i oprim pe toți, de la Juncker, la Ursula von der Leyen, la doctorul Fauci și toți care încearcă să impună noua ordine globală. (…) Nu avem voie, indiferent de orice, să acceptăm în anii în care trăim sisteme totalitare, dictatură, crime politice, schimbări de granițe, atitudini iredentiste, șoviniste, cenzură, eliminarea libertății cuvîntului, libertății presei. Avem datoria să nu ne lăsăm îngenuncheați nici de imperiul de la est, nici de noua Uniune Sovietică de la Bruxelles.”

George Simion a mai spus că prioritățile partidului la Bruxelles includ măsuri pentru reducerea sărăciei și asistență socială, educație, acces la fondurile UE, servicii de sănătate pentru români, agricultură, apărare și relații externe sau mediu și energie.