13 iunie 2024

Politik

Politica la absolut!

Comunicat de presă – AUR, amendament trecut la Legea bugetului de stat pentru Mitropolia Basarabiei

Mitropolia Basarabiei

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a reuşit suplimentarea bugetului aferent Secretariatului de Stat pentru Culte cu suma de 4.800.000 de lei (aproximativ un milion de euro) pentru susţinerea funcţionării Mitropoliei Basarabiei, aflată sub oblăduirea canonică a Patriarhiei Române.

‘Basarabia ocupă un loc special în inimile noastre, iar unul dintre pilonii AUR este credinţa. Am insistat ca acest amendament să treacă, pentru că Mitropolia Basarabiei reprezintă un factor integrator de primă importanţă a spaţiului cultural, lingvistic şi spiritual comun al României şi Republicii Moldova. Susţinerea funcţionării mitropoliei va răspunde astfel interesului strategic naţional şi va reprezenta o intervenţie legală imperios necesară pe fundalul războiului hibrid desfăşurat de Moscova în spaţiul românesc de răsărit’, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

‘Autorităţile de la Bucureşti au promis de-a lungul timpului sprijin financiar pentru funcţionarea Mitropoliei Basarabiei, în conformitate cu legislaţia Republicii Moldova, iar noi am reuşit acum să onorăm promisiunea. Nu ne oprim însă aici. Consecvenţi doctrinar, urmează să prezentăm în curând opiniei publice un amplu pachet legislativ conţinând politici de stimulare a creşterii demografice. Suntem un partid conservator şi facem legi în interesul naţiunii române’, a subliniat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

Plenul Parlamentului a aprobat, miercuri, la dezbaterea proiectului bugetului de stat pentru anul 2022, un amendament aparţinând AUR privind suplimentarea bugetului Secretariatul de Stat pentru Culte din cadrul Secretariatului General al Guvernului cu suma de 4.800.000 lei pentru funcţionarea Mitropoliei Basarabiei. (Sursă foto: facebook)