13 aprilie 2024

Politik

Politica la absolut!

… Ca să gândești!

Conform DEX, Politica este știința și practica de guvernare a unui stat şi reprezintă sfera de activitate social-istorică ce însumează relațiile, orientările și manifestările care apar între diversele categorii și grupuri sociale, între partidele politice, între națiuni ș.a.m.d. în vederea emancipării conceptelor proprii, în lupta pentru putere sau supremație ideologică etc. Deși termenul este folosit în general în legătură cu actul de guvernare, el poate fi indentificat în toate interacțiunile grupurilor umane.

Politica poate semnifica și orientarea, activitatea și acțiunea unui partid (sau a unor grupări), exercitată în domeniul guvernării problemelor interne sau externe. Sub acest sens, ea poate fi asimilată ideologiei partidului.

În România zilelor noastre, bătălia politică pare desprinsă dintr-un film de groază. Declaraţii halucinante, programe politice miraculoase, proiecte de lege cu sau fără impact direct asupra cetăţeanului. De cele mai multe ori, mass-media sunt acuzate că falsifică, mai mult sau mai puţin, discursul politic, în numele unui interes obscur.

Conștiința politică comună este dominată de cunoștințe politice relativ stabile, interese comune structurate ale grupurilor, norme politice interiorizate prin experiență colectivă. Conștiința politică comună servește acțiunilor de grup politic bazal.

Lideri politici importanţi, parlamentari, miniştri, funcţionari publici sau consilieri, un întreg aparat de partid are de suferit cînd în spaţiul public apar informaţii trunchiate sau neadevăruri flagrante. Prin intermediul POLITIK.RO toate aceste neajunsuri vor fi istorie.

POLITIK.RO este primul HUB de politică românească apărut în spaţiul mediatic autohton. Este primul integrator de informaţii, idei, declaraţii politice, confruntări ideologice semnate chiar de autorii acestora. Fără interpretări, fără cenzură, fără scoateri din context.

POLITIK.RO este o arenă politică în avantajul cetăţeanului.

POLITIK.RO găzduieşte absolut TOATE opiniile politice, de la dreapta la stînga, toate platformele electorale şi toate ideile de progres şi bunăstare emise de oamenii politici. Fără cenzură, fără perdea!

Adevărul nu se impune cu forța. Adevărul convinge, este descoperit, nu livrat în plic. Să respectăm dreptul celorlalți de a avea valori diferite, fără a renunța la propriile valori și fără a le compromite. Nu e treaba noastră nici să-i judecăm pe alții, nici să impunem altora valorile noastre. Nicio persoană, partid sau grup nu deține monopolul asupra adevărului privind modul în care societatea ar trebui gestionată, de aceea este nevoie de dialog și cooperare. Asta face POLITIK.RO!

POLITIK.RO – politica la absolut!