13 iunie 2024

Politik

Politica la absolut!

TNL Caraș-Severin, în campania „Din inimă pentru România!”

TNL - sange

În luna culturii și a Unirii, Organizația Tinerilor Liberali demarează o acțiune de suflet ce sprijină pe cei aflați în suferință și au nevoie de sânge, dar totodată este și o invitație la unitate pentru o faptă bună către donatori. Țara noastră are nevoie de o inimă sănătoasă și bună, așa că și tu poți pune o picătură de sânge sprijinind acțiunea TNL Caraș-Severin „Din inimă pentru România!”.

TNL România lansează campania națională de donare de sânge „Din inimă pentru România” care va avea loc în aceeași zi, în toate centrele de transfuzii din municipile reșdință de județ.

În Banatul de Munte ne întâlnim sâmbătă, 29 ianuarie 2022, între orele 8:00 și 12:00, toți cărășenii sunt așteptați la Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița.

TNL România lansează campania națională de donare de sânge „Din inimă pentru România” care va avea loc în aceeași zi, în toate centrele de transfuzii din municipile reșdință de județ.

Andra Stroe, Președinte TNL Caraș-Severin: „Pandemia a condus la o scădere de 20% a numărului de donatori față de anul 2019. Bolnavii cronicii, pacienții oncologici și toți cei care au nevoie îngrijire medicală non-Covid, au fost lipsiți în acești doi ani, de spații corespunzătoare tratamentelor, de cadre medicale și iată, acum vedem că și de transfuziile de sânge pentru că o consecință a fost scăderea numărului de donatori. Motivul este evident: cu toții ne-am concentrat atenția către efectele pandemiei. Mă bucur să fiu parte din acest proiect, alături de colegii mei, și îi invit pe toți cărășenii care pot și doresc să ni se alăture. E un gest mic pe care putem să il facem, dar care poate salva vieți.”

Orice persoană care este sănătoasă, într-o stare bună fizică și psihică și care nu a suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni, poate dona sânge. Donatorul trebuie să aibă vârsta între 18-60 de ani și o greutate minimă de 50 kg. În cazul unei administrări recente a unei doze de vaccin, se poate dona după 7 zile de la vaccinarea cu Pfizer / Moderna și 30 de zile după vaccinarea cu Johnson & Johnson.