13 aprilie 2024

Politik

Politica la absolut!

Deputatul Ervin Molnar: Decizii concrete ale Partidului Naţional Liberal în vederea limitării efectelor crizei energetice

Ervin Molnar

Comunicat de presă

Partidul Naţional Liberal şi-a definit clar, ca fiind prioritare, măsurile de protejare a populaţiei împotriva scumpirilor facturilor la energia electrică, în ultima perioadă fiind adoptate o serie de decizii cu impact major pentru populaţie.

Astfel, PNL s-a pronunţat ferm pentru urgentarea adoptării unui act normativ privind protejarea consumatorilor cu probleme, fapt ce a devenit realitate prin Legea nr. 226 din 16 septembrie 2021 privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie. Ulterior, s-a adoptat OUG 118/2021, respectiv schema de compensare a facturilor la energie de care vor beneficia peste şapte milioane de români.

În concluzie, încă din startul acestor inconvenienţe cu care s-a confruntat populaţia, noi, liberalii am înţeles cât de important este să îi ajutăm şi să îi protejăm pe oameni, pentru a putea să îşi achite facturile la energie pe perioada iernii.

De asemenea, o altă hotărâre legislativă luată în acelaşi scop de Guvernul PNL a fost legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr.27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei ‘Delta Dunării’. În acest act normativ au fost incluse o serie de măsuri pentru a-i ajuta pe antreprenori, în scopul evitării apariţiei şi multiplicării efectelor negative în evoluţia economiei.

Partidul Naţional Liberal va propune şi alte soluţii în acest an pentru combaterea efectelor nefaste ale crizei energetice, un prim pas fiind proiectul privind extinderea schemei de ajutor destinată populaţiei şi pentru marii consumatori de energie şi IMM-uri.

Deputat PNL Mureş,
ERVIN MOLNAR