25 aprilie 2024

Politik

Politica la absolut!

Comunicat de presă – deputat PSD Daniel Ghiţă

Ministrul Mediului Barna Tanczos să dea explicaţii de ce se opune salvării pădurilor din România!

În compania ‘selectă’ a Austriei, ministrul Mediului din România, Barna Tanczos, se opune solicitărilor Uniunii Europene de a proteja pădurile din România. Că Austria are tot interesul ca defrişările din România să continue, e clar, şi am atras atenţia asupra acestui lucru dinainte de a fi parlamentar, dar nu s-a luat nici o măsură.

I-am atras atenţia însă ministrului Barna Tanczos prin întrebări şi interpelări în calitate de parlamentar şi membru în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic că pădurile României sunt supuse unui jaf sălbatic care trebuie să înceteze!

În loc să fie primul care să salute şi să încurajeze demersul la nivel european de protejare a pădurilor, Barna Tanczos se opune alături de Austria! De altfel, o altă ţară care se opune protejării pădurilor este şi Ungaria. Desigur, Budapesta, ca şi Viena, nu vor să încurajeze defrişările din pădurile lor, ci tot despre exploatarea sălbatică a pădurilor României este vorba!

Îi solicit public lui Barna Tanczos să retragă România din grupul ţărilor care vor să îşi taie pădurile fără să fie monitorizate şi, mai ales, din grupul ţărilor care vor să taie pădurile României fără nici o supraveghere! Prin politicile sale, Barna Tanczos arată că este ministrul pentru distrugerea Mediului şi a pădurilor, nu pentru protejarea lor!