13 aprilie 2024

Politik

Politica la absolut!

Alianţa pentru Unirea Românilor: Fără certificat COVID la intrarea într-o instituţie publică!

Comunicat de presă

Alianţa pentru Unirea Românilor solicită coaliţiei PSD-PNL-UDMR să elimine de urgenţă condiţia prezentării certificatului COVID la intrarea într-o instituţie publică.

A.U.R. atrage atenţia asupra faptului că, în această perioadă, la primăriile din întreaga ţară se formează cozi imense din cetăţeni care doresc să-şi achite taxele şi impozitele către autorităţi. Se înregistrează situaţia absurdă şi umilitoare ca cetăţenii buni platnici, veniţi să-şi achite dările către autoritatea locală, să nu poată intra în incinta instituţiilor pentru a-şi îndeplini obligaţiile legale.

‘În multe localităţi, oamenii care merg să-şi achite impozitele sunt întorşi din drum, întrucât nu au certificatul verde, care li se cere pentru a intra în primărie. Sunt trimişi să-şi facă un test rapid. Pentru mulţi români, 60-70 de lei, cât costă un test rapid, reprezintă o sumă semnificativă, pe care ar prefera să o dea pe mâncare, nu pe testele vândute de clientela politică a guvernanţilor. Toţi demnitarii şi funcţionarii statului român sunt plătiţi din taxele contribuabililor, iar aceştia nu merită să fie umiliţi pentru că sunt corecţi şi îşi fac datoria de cetăţean’, a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

‘De-a lungul anilor s-au dat ordonanţe de urgenţă pentru tot felul de lucruri care nu erau deloc urgente, dar care satisfăceau interesele de moment ale celor de la putere. Consider că respectarea demnităţii tuturor plătitorilor de taxe din această ţară este cu adevărat o urgenţă. Solicit premierului Ciucă să dea dovadă de omenie şi să elimine rapid condiţia prezentării certificatului COVID la intrarea în instituţiile publice’, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

Ca în fiecare an, părinţii şi bunicii noştri sunt primii veniţi să-şi achite impozitele şi taxele, bucuroşi că, din puţinul lor, li se face o reducere de 10%. La Galaţi, dar şi în alte locuri, autorităţile au înfiinţat un ,,ghişeu’ în aer liber, iar oamenii stau în ger pentru a-şi plăti dările către un stat care îi umileşte.

Peste tot se invocă certificatul verde şi nimeni nu realizează absurdul situaţiei. Dacă eşti evazionist şi nu îţi achiţi impozitele cu anii, scapi. Dacă eşti cetăţean model, bun platnic, ajungi să fii ţinut în ger, în aglomeraţie, umilit. Considerăm că acest lucru este inacceptabil. (Sursă foto: Adevărul.ro)